FAQ

Is een Maestro Steps trap gemakkelijk zelf te installeren?

Ja, u hoeft enkel de maten van de bestaande treden te nemen, deze af te tekenen op de nieuwe trede, de nieuwe trede op maat te zagen en deze op de oude treden te lijmen. Op deze manier kunt u op een snelle en eenvoudige manier zelf uw trap renoveren zonder hak-en breekwerk. Bekijk het installatiefilmpje op de website of download de uitgebreide installatieinstructies op www.maestro-steps.be.

Van welk materiaal zijn de Maestro Steps treden en stootborden gemaakt?

De drager van de Maestro Steps treden en stootborden is MDF. Op deze drager ligt een laminaatlaag afgewerkt met verschillende beschermingslagen met een hoge slijtageweerstand en een groot onderhoudsgemak. De bedrukte laminaatlaag is levensecht en nauwelijks te onderscheiden van het echte materiaal.

Wat zijn de voordelen van Maestro Steps traprenovatie?

Maestro Steps maakt gebruik van het trede-over-trede systeem. Dit wil zeggen dat je bestaande trap niet uitgebroken moet worden, en je de traprenovatie probleemloos op de bestaande ondergrond kunt aanbrengen. Na plaatsing moet je Maestro Steps trap niet meer behandeld worden. Het plaatsen van een Maestro Steps trap is eenvoudig en snel, en kan je gemakkelijk zelf doen. Bovendien is het een budgetvriendelijke oplossing.

Kan mijn open/draaiende trap ook gerenoveerd worden?

Wij bieden de totaaloplossing aan voor gesloten, open of draaiende trappen. Onze afwerkingsaccessoires bieden hiervoor een uitstekende oplossing. Bovendien zijn ze te verkrijgen in dezelfde decoren als deze van de treden en stootborden.

Zijn de traptredes van Maestro Steps geluidsdempend?

Wanneer u bij plaatsing onze aangeraden Frencken SMP traprenovatielijm gebruikt wordt er geluidsoverlast voorkomen. De elasticiteit in deze lijm zorgt ervoor dat bewegingsschokken opgevangen worden bij het betreden van de trap.

Mag ik de trap direct na mijn aankoop installeren?

Het is aangeraden om de traponderdelen minstens 24u te laten acclimatiseren in de ruimte waar de trap zal worden geplaatst.

Wat is de levensduur van een Maestro Steps trap?

Net zoals bij de laminaat vloeren heeft een Maestro Steps trap een verwachte levensduur van 20 jaar, afhankelijk van de intensiviteit van residentieel gebruik. Door de stevige toplaag wordt uw trap beschermd tegen vocht en vuil.

Hoe moet ik mijn Maestro Steps trap onderhouden?

Maestro Steps treden en stootborden zijn erg onderhoudsvriendelijk; enkel stofzuigen en/of het gebruik van een vochtige doek volstaat. Belangrijk is dat er geen water op de trap blijft liggen. Om de lange levensduur van uw product te garanderen en om de kwaliteit ervan te behouden raken wij u aan om rekening te houden met onderstaande voorschriften:

- Probeer te vermijden dat vuil, zand, grind, olie of asfalt op de traptreden terechtkomen door gebruik te maken van tapijten of deurmatten bij de voor-en achterdeur.

- Laat geen zware objecten vallen of versleur geen zware voorwerpen op de trappen. Betreed de trappen niet met schoenen met scherpe metalen punten aan de onderkant.

- Reinigen met detergenten wordt afgeraden omdat dit de beschermingslaag kan aantasten.

Welke lijm gebruik ik best voor het bevestigen van de onderdelen?

Wij raden aan om Frencken SMP traprenovatie lijm te gebruiken ( = vochtuithardende lijm)

Is een Maestro Steps trap bestand tegen vocht en water?

Het is sterk afgeraden om de trap in vochtige en/of natte ruimtes te installeren. De trap is daarbij ook uitsluitend bestemd voor residentieel binnengebruik.

Is een Maestro Steps trap kleurvast?

De Maestro Steps traponderdelen zijn beschermd tegen verkleuring, maar zijn niet 100% kleurvast. Dit wordt niet aanzien als een productgebrek aangezien alle glanzende oppervlakken onderhevig zijn aan opperlakteverkleuring/ glansverandering. Deze verandering kan zich onder andere voordoen afhankelijk van de plaats van de trap (in vol zonlicht of niet), de mate van intensiteit van het gebruik (natuurlijke slijtage) en het gebruik van detergenten of schadelijke onderhoudsproducten

Welke kleurkit gebruik ik best voor het dichtkitten van de naden?

Voor het mooiste resultaat kit u de naden tussen trede en stootbord af met een bijpassende kleurkit.

Bovenstaande kleurmatchings zijn slechts voorstellen. Maestro Steps is niet verantwoordelijk voor afwijkende kleurmatchings. Voor het beste resultaat vraagt u meer informatie in uw winkelpunt.